Audible koodi, Amazonin

Audible

Audible on Amazonin omistama äänikirjasovellus, joka mahdollistaa kirjojen, aikakauslehtien sekä podcastien kuuntelemisen vaivatta milloin tahansa. Valikoimasta löytyy yli 200 0000 nimikettä, joiden kuunteleminen on helppoa sekä erilaisilla mobiililaitteilla että pöytäkoneilla. Suurin osa teoksista on kuunneltavissa ainoastaan englannin kielellä, mutta kokoelmasta löytyy joitakin kirjoja, joiden kieli on suomi. Audible – Kokeile 30 päivää ilmaiseksi –> Klikkaa tästä

Amazon Audible tarjoaa uusille käyttäjilleen ilmaisen kokeilujakson, jonka voi irtisanoa halutessaan koska vain. Sovellus on helppokäyttöinen, ja sen saa ladattua laitteelle näppärästi joko Google Playsta tai App Storesta. Audiblen teoskokoelma kuuluu maailman laajimpiin, ja kuunneltavissa onkin huippukirjojen lisäksi niin äänishow-esityksiä, kirjasarjoja kuin tietokirjallisuuttakin.

Audible tilausvaihtoehdot

Audiblen hankkiminen on helppoa, sillä se tulee vain ladata laitteelle oman käyttöjärjestelmän sovelluskaupasta. On huomioitava, että palveluun kirjaudutaan Amazon-tunnuksia käyttäen, joten jos sinulta ei niitä vielä löydy, voit luoda tunnukset esimerkiksi osoitteessa audible.co.uk. Tunnusten luominen on nopeaa ja vaivatonta, ja käyttäjillä on palvelun turvallisuudestakin pelkästään positiivisia kokemuksia.

Uusille asiakkaille Audible tarjoaa ilmaisen 30 päivän kokeilujakson, jonka aikana on mahdollista kuunnella yksi kirja täysin maksutta. Suomeksi luettuja teoksia on suppeasti, mutta kirjoja on saatavilla englannin lisäksi myös espanjaksi, italiaksi ja saksaksi. Kokeilujakson jälkeen palvelu kustantaa 7,99 puntaa eli noin 9,50 euroa kuukaudessa ja maksu veloitetaan Amazon-tililtä.

Audible – hyvät ja huonot puolet

Audible on saanut sekä App Storen että Google Playn käyttäjiltä arvosanaksi 4,6/5. Palvelu on herättänyt ihastusta käyttäjissään erityisesti selkeytensä vuoksi, sillä sovellusta on helppo käyttää ja se toimii saumattomasti. Kehuja on kerännyt myös se, että kirjojen luvut on pidetty selkeästi erillään, ja tauon koittaessa sovellus muistaa, mihin kohtaan jäätiin. Jotkin käyttäjät ovat todenneet jo parin viikon Audiblen käytön jälkeen kuluttavansa aikaa kirjoista nauttimiseen enemmän kuin koskaan aiemmin. Äänikirjojen kuuntelua Audiblen kautta pidetään myös yleisesti mainiona keinona parantaa ajankäytön tuottavuutta, sillä kirjojen pariin voi siirtyä esimerkiksi työtauolla, bussimatkalla tai vaikka kuntosalilla ollessa.

Sovellus ei sisällä kuuntelukokemusta häiritseviä mainoksia, ja kerrontanopeuden voi halutessaan säätää jopa kolminkertaiseksi. Ihastusta on herättänyt niin ikään mahdollisuus ladata kirjoja offline-tilassa kuunneltavaksi sekä se, että vaikka tilauksen peruuttaa, saa ostetut kirjat pitää itsellään. Vaikka tarjolla ei ole montaa suomenkielistä vaihtoehtoa, ovat kotimaiset käyttäjät todenneet Audiblen olevan yksi markkinoiden parhaista äänikirjasovelluksista. Moni suomenkielinen Audiblen asiakas onkin todennut kirjavalikoiman olevan kookas ja laadukas. Kirjoja voi kuunnella bluetooth-yhteyden avulla ulkoisista kaiuttimista, puhelimen omasta kaiuttimesta tai kuulokkeiden välityksellä. Näin kirjojen jännittävien tapahtumien pariin voi siirtyä sekä yksinään että muiden kanssa.

Ymmärrettävästi kaikki suomenkieliset kuuntelijat eivät ole mieltyneet palvelun kirjatarjontaan, vaan toivoisivat vaihtoehtoihin lisää suomeksi luettuja teoksia. Joidenkin käyttäjien mielestä Audible on hidas ja takkuaa eikä sovellus aina muista, mihin kohtaan kirjassa on jääty. Jotkin käyttäjät ovat todenneet kirjojen kuuntelun vievän laitteelta valtavasti virtaa, kun taas toisten mielestä virrankulutus on miltei olematon.

On myös kuuntelijoita, jotka kertovat harmistuksissaan heränneensä keskellä yötä siihen, kun sovellus on itsenäisesti yhdistynyt talouden bluetooth-laitteeseen ja aloittanut tarinankerronnan. Kaikki kirjavaihtoehdot eivät välttämättä ole saatavilla Suomessa, mikä on herättänyt närkästystä asiakkaiden keskuudessa. Palveluun toivottaisiinkin selkeämpää informaatiota saatavilla olevista teoksista, sillä pettymys on suuri, kun kiinnostavalta vaikuttavaa kirjaa ei olekaan mahdollista kuunnella. Moitteita on tullut myös siitä, että kirjoja ostaakseen tulee siirtyä sovelluksesta selaimeen ja takaisin, sillä kirjoja ei ole mahdollista ostaa suoraan sovelluksesta. Suurin osa käyttäjistä kokee palvelun edulliseksi ja hintansa arvoiseksi, mutta käyttäjien joukosta löytyy myös niitä kirjojen ystäviä, joiden mielestä palvelu on liian kallis. Käyttökokemuksia ja mielipiteitä on kuitenkin yhtä paljon kuin palvelun käyttäjiäkin, ja suurin osa palautteesta on ollut positiivista.

Koe Audible ilmaiseksi

Monien muiden suoratoistopalvelujen tapaan Audible tarjoaa uusille käyttäjilleen ilmaisen kokeilujakson. Jakson pituus on 30 päivää, ja siinä ajassa pääset kuuntelemaan yhden kirjan ilmaiseksi. Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun, sillä valittavissa on muun muassa rikos ja jännitys -kirjoja, tietokirjallisuutta, elämäkertoja ja muistelmia sekä kattava tarjonta lastenkirjoja.

Kun ilmainen jakso päättyy, jatkuu tilaus automaattisesti, ja kuukausimaksu veloitetaan suoraan luottokortiltasi. Noin 9,50 euron kuukausihinnalla palvelussa saa yhden krediitin, joka oikeuttaa yhden kirjan kuunteluun. Tilaus on mahdollista peruuttaa milloin tahansa, jopa kokeilujakson aikana. Vaikka päätät tilauksen ennen 30 päivän määräaikaa, saat silti pitää yhden maksuttoman äänikirjasi.

Maksuvaihtoehdot

Audiblen kuukausimaksu veloitetaan suoraan käyttäjätililtä ja maksutapana toimii sama menetelmä kuin Amazon-tililläkin. Huomioitavaa on kuitenkin, että maksutapana hyväksytään ainoastaan luottokortit, kuten Visa, Mastercard ja American Express, joten esimerkiksi PayPalia ei maksuihin voi hyödyntää. Maksutietoja on mahdollista päivittää Audible-tilillä, mutta huomionarvoista on, että tällöin vaihtuvat maksutiedot automaattisesti myös Amazon-tilillä.

Audible ja irtisanominen

Amazon Audible on mahdollista irtisanoa milloin tahansa ilman minkäänlaisia sitoumuksia. Irtisanominen tulee tehdä erikseen oman käyttäjätilin kautta. Palvelun etusivulta löytyy pikalinkki tilitiedot sisältävään osioon. Sieltä tulee valita “tilin asetukset” -välilehti, josta löytyy “peruuta jäsenyyteni” -linkki. Kun painat linkkiä, ilmestyvät ruudulle tarkemmat ohjeet tilauksen perumiseen.

Audiblen tilauksen peruminen ei aiheuta tilin sulkemista. Tämä tarkoittaa, että kaikki kirjat, jotka olet ehtinyt jäsenyytesi aikana ostaa, jäävät käyttöösi jäsenyyden perumisen jälkeenkin. Ne säilyvät palvelussa hyvässä tallessa ja ovat ladattavissa sieltä useille laitteille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että mikäli perut jäsenyyden kun käyttäjätililläsi on vielä krediittejä, menetät varat kokonaan.

Audible – yhteenveto

Audible on äänikirjasovellus, joka tarjoaa uusille asiakkailleen 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana tarjoutuu mahdollisuus lukea yksi kirja täysin veloituksetta. Kyseessä on Amazonin omistama maailmanlaajuinen palvelu, joka sisältää yli 200 000 erilaista kirjanimikettä. Kirjojen, äänishow’n ja aikakauslehtien pariin päästään kätevästi niin älypuhelimilla, tableteilla kuin perinteisillä pöytäkoneillakin milloin vain.

Audible soveltuu erityisen hyvin sellaisille kirjojen ystäville, jotka haluavat kuunnella kirjoja englannin kielellä. Suomenkielisten teosten tarjonta on palvelussa suppea, joten suomenkielistä sielunruokaa hakevien kannattaa valita jokin kotimaisille suunnattu äänikirjasovellus. Audiblen alle kymmenen euron kuukausimaksulla avautuu ovi maailman laajimpaan äänikirjakirjastoon, josta löytyvät rakastetuimmat klassikot sekä tuoreimmat uutuudet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *