Netflixin haastajaksi väitetty Disney+ on nyt Suomessa

Netflixin haastajaksi väitetty Disney+ on nyt Suomessa – Uusi suoratoistopalvelu maksaa 6,99 euroa kuukaudessa, ja sisältöä piisaa yllin kyllin

Disney+ voi olla se suoratoistopalvelu, jota on odotettu pitkään. Tai sitten se on yksi niistä, joita vain harkitaan silloin tällöin Netflixin rinnalle.

  • 3 jakoa
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa sähköpostilla

Disney+ on viihdejätti Disneyn uusi suoratoistopalvelu, joka toimii yleisimmillä mediatoistimilla, mobiililaitteilla, pelikonsoleilla, tietokoneen selaimella sekä älytelevisioilla.

Ohjelmakirjasto sisältää sekä yksinoikeustuotantoa että suosituimpia elokuvia ja sarjoja. Tarjonta keskittyy koko perheelle sopivaan sisältöön, sillä saatavilla on muun muassa yli 600 Simpsoneiden jaksoa, Pixarin elokuvia ja Disney-klassikoita mutta myös National Geographicin dokumentteja ja lyhytelokuvia. Ja esimerkiksi supersankarien ystäville tarjolla on yli 30 Marvel-elokuvaa ja lukuisia Marvel-televisiosarjoja.

Disney+ on myös Star Warsin virallinen uusi koti. Leffojen ja animaatiosarjojen ohella katsottavissa on Jon Favreun tuottama ja käsikirjoittama The Mandalorian -hittisarja. Jälkimmäisestä on tosin tarjolla ensi alkuun vain kaksi jaksoa, joten Disney pyrkii tietoisesti rajoittamaan katselutahtia. Moinen on kieltämättä kummallista, koska palvelusta ei ole tarjolla ilmaista kokeilujaksoa.

Valikoima toki laajenee ja päivittyy jatkuvasti, minkä lisäksi kaikki The Walt Disney Studios -ensi-iltaelokuvat lisätään jatkossa mukaan.

SUORATOISTON LAATU on parhaimmillaan Ultra HD 4K -muotoista hdr10- ja/tai Dolby Vision -laajasävykuvaa. Tavalliseen teräväpiirtokuvaan tarvitaan viiden megabitin sekuntinopeuteen yltävä verkkoyhteys, kun taas hienoin kuvanlaatu edellyttää tasaista 25 megabitin sekuntinopeutta.

Tekniikan Maailman ensivaikutelmien perusteella kaikki on kunnossa: kunhan nettiyhteys toimii, kuvanlaadussa ei ole häiritseviä puutteita ja yleinen käytettävyys vastaa muita suoratoistopalveluita, mikä ei tietysti ole ihme, koska Disney+ on ollut toiminnassa muualla maailmassa jo pidemmän aikaa.

Yhdellä 6,99 euron kuukausimaksulla saa käyttöönsä neljän laitteen samanaikaisen toiston suosituksineen, käyttäjäprofiileita unohtamatta. Mukana on tietenkin lapsille suunniteltu käyttötila sekä mahdollisuus katsella sisältöä ilman verkkoyhteyttä. Disney+ on saatavana myös 69,99 euron vuosihintaan.

Kokonaisuutena uusi Disney+ on siis nimivahva ja pitkään odotettu kilpailija esimerkiksi Netflixille ja Amazonin Primelle. Mikäli sisältö miellyttää, ainakin yhden kuukauden kokeilu tai satunnaiset jäsenyysjaksot sopivin väliajoin lienevät paikallaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *