Storytel

Tietoa Storytelistä

Ruotsalaiset Jonas Tellander ja Jon Hauksson perustivat Storytelin vuonna 2005, mutta palvelun nimi otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vasta vuonna 2007. Vuonna 2009 perustajat osallistuivat Leijonan luola ‑sijoittajaohjelmaan. Ohjelman myötä he löysivät sijoittajan, ja sen jälkeen Storytel on ollut jatkuvassa nousukiidossa – se on esimerkiksi ostanut useita kilpailijoita, ja se on noteerattu pörssissä.

Palvelun pääpaino on alusta lähtien ollut äänikirjoissa. Perustajat ovat pyrkineet tarjoamaan suurimman valikoiman äänikirjoja netissä siitä asti, kun Storytel aloitti toimintansa. Tänä päivänä Storytel tarjoaa myös mahdollisuuden lukea e-kirjoja palvelussaan, ja näin siitä on tullut täydellinen tilauspalvelu verkossa käyttäjille, jotka haluavat lukea tai kuunnella kirjoja digitaalisesti.

Storytelistä on tullut monella tapaa merkittävä haastaja sekä perinteiselle kirjamyynnille että Spotifyn ja Apple Musicin kaltaisille musiikkipalveluille, sillä äänikirjoja voi kuunnella mukana kulkevan älypuhelimen kautta kuten musiikkiakin. Storytelin etu on kuitenkin se, että kirja tarjoaa paljon enemmän sisältöä kuin musiikki, ja siitä on siksi tullut vaihtoehto musiikkipalveluille.

Ääni- ja e-kirjoja Storytelissä

Äänikirjat ovat aina olleet Storytelin tilauspalvelun tärkein tuote, ja niinpä se on onnistunut myös kokoamaan Pohjoismaiden suurimman valikoiman äänikirjoja netissä. Palvelusta löytyy valtava valikoima äänikirjoja kaikista genreistä – erityisesti dekkareita, joka on yksi suosituimmista genreistä. Palvelu sisältää äänikirjoja sekä suomeksi että englanniksi, jos sinua sattuu kiinnostamaan kirjojen kuuntelu vieraalla kielellä ja haluat samalla parantaa vieraan kielen taitoasi. Tällä sivustolla keskitymme Storytelin tarjoamiin äänikirjoihin, ja sivulta löydät listoja ja suosituksia parhaista äänikirjoista eri genreissä.

Storytelin toiminnot

Storytelin kaltaisen palvelun tärkein ominaisuus on tietenkin sen kirjavalikoima, mutta seuraavaksi tärkeintä ovat palvelun käyttäjille tarjoamat käyttöominaisuudet, jotka vaikuttavat käyttäjän valintaan hänen valitessaan Storytelin, muun palvelun ja perinteisen kirjan väliltä. Palvelu tarjoaa useita tällaisia käyttöominaisuuksia. Alla käydään läpi erilaisia toimintoja, jotka tekevät Storytelistä ainutlaatuisen.

Storytel ilmainen koodi

Kuuntelu offline-tilassa

Offline-käytön avulla voit kuunnella äänikirjoja myös ilman internetiä riippumatta siitä, missä olet ja mitä laitetta käytät, kunhan voit kirjautua sisään Storytel-tilillesi. Tämä on nerokas toiminto, jota voit hyödyntää esimerkiksi matkustaessa tai oleskellessasi alueella, jossa internet toimii huonosti. On suositeltavaa ladata lukemasi kirja aina omalle laitteellesi offline-käyttöä varten. Jotta voit kuunnella äänikirjaa offline-tilassa Storytelissä, sinun on ensin poimittava kirja omaan kirjahyllyysi. Alla voit lukea lisää Kirjahylly-toiminnosta.

Kirjavinkkejä

Eräs toinen tuntemisen arvoinen toiminto Storytelissä ovat palvelun tarjoamat kirjavinkit. Kyseessä on toiminto, joka ehdottaa sinulle muita sinua mahdollisesti kiinnostavia kirjoja lukemiesi kirjojen perusteella. Toiminto oppii tuntemaan lempigenresi ja lukutapasi yhä paremmin, ja näin se osaa tehdä sinulle yhä parempia ääni- ja e-kirjaehdotuksia.

Kirjahylly

Mainitsimme jo aiemmin, että voit käyttää kirjahyllyä kuunnellaksesi ja lukeaksesi kirjoja offline-tilassa. Kirjahyllyyn voit poimia niin monta kirjaa kuin haluat, jolloin se vastaa omaa digitaalista kirjahyllyäsi, joka sisältää kaikki lukemasi ja sinua kiinnostavat kirjat.

Storytel Original

Koska Storytel omistaa useita kustantamoita, se on alkanut tuottaa myös omia kirjasarjojaan, aivan kuten Netflix tuottaa omia elokuviaan ja sarjojaan. Kyseessä on Storytelin, sen lukijoiden ja kirjailijoiden luoma alkuperäistuotanto, johon voit saada pääsyn vain Storytelin tilaajana. Näin Storytel tarjoaa täysin ainutlaatuista sisältöä sinulle Storytel-tilaajana.

Storytel toimii kaikilla laitteilla

Voit käyttää Storyteliä ja lukea tai kuunnella kirjoja millä tahansa laitteella, riippumatta käyttöjärjestelmästä. Se tarkoittaa, että voit asentaa Storytelin sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi sekä App Storen että Android Storen kautta. Lisäksi Storytel tarjoaa oman sovelluksen Windows-laitteille.

Storytel ja kustantamot

Storytelillä on markkinoilla ainutlaatuinen asema, sillä se sekä omistaa kustantamoita, tekee yhteistyötä niiden kanssa että tuottaa alkuperäissisältöä itse. Näin Storytelillä on loistava mahdollisuus tarjota tilaajilleen suurin valikoima kirjoja yhteen paikkaan koottuna.